sobota 5. ledna 2013

Sněženky a Machři ve Vrchlabí



Takhle to bylo dřív

Takhle to je teď

Tak jako každý rok jsme i letos s holkama (Šárka a Eva-Samice) vyrazily na vánoční tour Špindl-Bártlova lávka. Na Bártlově lávce se o Vánocích  každý rok schází náš horolezecký oddíl Vrchlabí.
Start začal v 9h ráno u Samkových. Cestou jsme nakoupily flašku griotky a v batohu už nás hřál svařák z
 termosky.
Evy ,,boyfrend,, nás vykopnul pod lanovkou u  Labský. Odsud jsme měly šlapat průďák až na Rovinka. Ale jak určitě každý chápe- výběr šlapání do kopce v dešti a lanovka byl nad mraky jasný. Takže jsme vyrazily k pokladně se smutnýma očima a prosily jsme o slevu. Nejprve nám pan pokladní řekl, že sleva v žádným případě nejde, ale když na nás tak koukal, povolil a dal nám dětskou jízdu :)
Cesta lanovkou byla podezřele dlouhá až jsme vypily 3/4 flašky griotky. Z výstupu z lanovky jsme byly trošku, no trooošku nervozní, ale daly jsme to! Po výstupu jsme vyhlásily soutěž na pády. Kdo jich bude mít nejvíc prohrává..
Šárka a jejich 16 pádů
Já a 12 pádů

Eva a jejich 19 pádů



                                   
Nicméně od Labské jsme vyrazily směrem Rovinka s mezipřistáním U Piráta. Sjíždění sjezdovky nám docela šlo, až na ten slalom mezi lyžařema a snowbardistama. Po zdolání sjezdovky jsme zdolaly i celou gritoku ...
Pokračovaly jsme po mírné rovince a neustále se blížily k cíli. Samozřejmě jsme potkaly něco co nám ten cíl trošku oddálilo-jinak by to nebyl příběh se zápletkou. Potkaly jsme dva běžkaře, kteří z dálky vypadali jak závoďáci. V tu chvíli padlo motto výletu : ,,Kdo uhne je debil,, a mastily jsme si to proti nim stopa nestopa. Jenže koho by člověk nečkal samozřejmě potká. Karel ( spolužák záchranář) a Matěj z nás byli očividně taky  překvapení. Takže jsme hodili ,,krátkou řeč,, ( asi na hodinu ), ale čas nás tlačil a musely jsme pokračovat dál. Čekal nás pořád mírný kopec. Samice to pálila do kopce o sto šest a Šárka zamnou skučela, že je jí špatně. Ono se taky není čemu divit, když chce holka vidět zlaté prasátko a místo jídla do sebe od rána lije jenom alkohol...
Další zastávka byla v hospodě U Piráta, kde jsme daly rychlýho ruma ( teda Samice dala dva ), ale to je na delší vyprávění. Z Piráta jsme vylezly už totálně bez stability, což se dalo očekávat. Po menším přemetu, který jsem předvedla při sestupu ze schodů pan hospodský prohlásil, že je zvědav jak dneska dojedem na Vánoce domů. Nazuly jsme běžky a vyrazily jsme střemhlav na freeride do lesa k Bártlovce. Byly jsme mírně dezorientované v čase, místě a prostoru, takže jsme musely zavolat maminkám aby na nás zřvaly z Bártlovky. Stará Samice zařvala až málem opadalo jehličí ze stromu. Díky ní jsme dovalily do cíle, kde nás čekal náš Vrchlabský horolezecký oddíl a oheň s buřty.

                                      


Jinak soutěž dopadla takto :
Smice 19 pádů, Šárka 16 pádů a já 12... Příští rok bude pořadí možná stejné a možná taky ne, takže se za rok nechme překvapit ;).
A všem Vám přeji vše nejlepší do Nového roku 2013!!

Žádné komentáře:

Okomentovat