středa 12. června 2013

Jak se věci mají

Dneska jsem dostala vynadáno, že můj blog zeje prázdnotou. Tak vám tady shrnu co se za poslední měsíc odehrálo.

Na konci května mi začalo zkouškový, takže času na lezení bylo méně a méně. Byli jsme schopní vyrazit vždycky max. na víkend a to jen když počasí přálo.
Jeden víkend jsme chtěli jet na Bor ,ale ten je letos non-stop mokrý tak jsme zvolili jedno-denní Ostaš.
Rozlez jsme dali na Bazénu , kde dal Adam konečně Pravej ;) ...
Pak jsme se přesunuli k bouldru La Pardon. Původně 7A, ale po utržení chytu 7B. Já jsem do něj pár pokusů dala i s jedním pádem mimo boldrmatku na kamení, ale nakonec pustilo :) Adam to dal na flash. Nuda boulder pro silný kluky..


La Pardon 7B

Potom jsem si chtěla s Ojou vyzkoušet jedno 7A+ , ale po pár pokusech o nález jsem to vzdala . Adam zatím pokoušel Vesmír, kde si vybral Lišky v revíru 7B+. Stačilo změnit program a Lišky byly vylezené.

Lišky v revíru 7B+


Další výjezd se konal do ( pro mě nové ) oblasti Velé. Vyrazili jsme v typické sestavě alá Ostrava - Houmoulovci, Mařkovci a Adam. Těšila jsem se na nové bouldery, které jsem viděla jen na videích a fotkách a na konečně pořádnej bouldering. Jenže kdo se moc teší nic nemá. Přišli jsme pod šutry a téměř vše bylo mokré. Nezbývalo nic jiného než vytáhnout mg.kouličky a oprášit co se dalo. Rozlézali jsme se na jednom z prvních kamenů, kde vedly šestky. Pak jsme zvolili nížší sektor ( Liščí doupě ). Tady jsme dali 6C/+ Lidoop a Adam ještě The Nose 7A+. Ke konci jsem šla zkusit nějaké morfo ( Hrc ), které asi nemá ještě přelez a ani se popravdě nedivím. Když jsme dávali poslední vypečený boulder za 6A začalo pršet a vyrazili jsme směr Kr . Pole.

Tenhle víkend jsme začali příjemným pátečním večerem u Michala na zahradě, kde jsme měli nataženou slack line. Nejdřív jsme si jen tak chodili, pak zkoušeli otočky a u toho lámali větve z Michalových okrasných stromků :)

Adam s Kasym



Večer jsme nechystali věci a druhý den ráno ,,hurááá,, na Súlov. Jeli jsme s Míšou ,Péťou a Péťou :)
Celý den jsme strávili u věže nad ohniskom s bouřkou a dusnem. Adam zkoušel Súlovské Návraty, Míša Stoku, Péťa Olymp Variant a já s Péťou Brunhildu. Bohužel nikdo nic nedal. Večer jsme šli na místní syté halušky a pivo pana Poopera. Ranní probuzení nebylo tak skvelé jak jsem předpokládala.. Po výlezu ze stanu byla všude kolem nás jen mlha a mokro z nočního deště. Nicméně vyrazli jsme do skal do sektoru Pod   Hrad a tam začala pořádná lezecká podmínka. První půlka skály nacucaná jak houba a druhá rozpálená os slunka jak pánev.. Dali jsme s Aďoušem místní nádheru Odysseu a pak ještě něco lehčího. Jenže naše lezecké nervy to už nevydržely a šli jsme se projít na hrad. Odpoledne jsme odjeli a večer nás čekala oslava s pořádnou Ostravskou žranicí...



Tady ještě jedna fotka z Modřinu. Adam s Rumlou na DÝCE  8A

Tenhle víkend snad někam zase vyrazíme. Už mam půlku zkoušek za sebou, tak ještě chvilku a pak huráááá prázdniny jak se patří :)

4 komentáře:

  1. Hele jen malá oprava - ten klenot z Velé se nejmenuje Hrc, ale Prd:D Špatně jsem ti to tam řekl... to jenom, kdyby chtěl někdo tuto parádu zkoušet. Jinak konečně článek, paráda!:)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěknej článek. O víkendu Bor?:)

    OdpovědětVymazat
  3. Joo. Asi konečně vyrazíme na Bor. Snad už bude suchej.. Co vy ? :)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky tam budeme;) včera tam už prý bylo celkem sucho:)

    OdpovědětVymazat